Hier kunt u uw reactie plaatsen op de verschillende foto’s en artikelen van de site. Dank voor uw bijdrage!

1. DORIEN!!!

Jong, blond, mooi, koket en net haar diploma fysio gehaald.

Toen ik op voetbal ging wist je dat het er soms wel eens hard aan toe ging en je wel eens een schop kreeg of een kopstoot.
    Dit deed je af door even met je kop te schudden of een paar dagen mank lopen.
    In de regel kon je donderdag wel weer trainen en zondags was je er weer.
    Dit veranderde toen Dick Schermer in de jaren 90 trainer werd in de Zuidermeer.
    Dick z’n schoondochter zou ons samen met Dick naar n hoger niveau kunnen brengen.
    Er werd een massage tafel gekocht en geïnstalleerd in de kleedkamer.
    In het begin werd er nog wat lacherig om gedaan tot ze Dorien zagen.
    Ineens veranderden de stoere mannen van voorheen in mannen die van alles mankeerden en zich moesten laten behandelen.
    John Groot zou wel zeggen, de een had een navelpiepverzwiebering en de ander Evertopderug.
    Eerst kwam ze alleen op dinsdagavond na de training maar alras ook donderdag en uiteindelijk zelfs op zondag voor en na de wedstrijd.
    Dorien had het er druk mee, zeer druk met dit alles.
    Na een aantal jaren liep het contract met Dick af en nam Dorien ook afscheid van de Zuidermeer.
    De massagetafel belandde in het ballenhok en de rust keerde weder in de kleedkamer.
    En de mannen werden weer mannen die tegen een stootje konden.

Nick Pronk

2. In een droom ben ik op een zonovergoten zondagmiddag aan het voetballen in mijn geboortedorp. We zetten met onze club Zuidermeer een aanval op via de linkerflank. De bal komt bij linksbuiten Siem Boots terecht die een voorzet aflevert. Als spits sta ik op de rand van het doelgebied en zie hoe de bal mijn kant op zeilt. Ik neem hem niet eens eerst aan, maar volleer hem in één moeite door met een flinke knal en onhoudbaar voor de keeper in de rechterbovenhoek van het vijandelijke doel. Winnende goal. Na afloop van de wedstrijd komt trainer Louis van Gaal naar me toe. Hij legt een hand op mijn schouder, kijkt me in de ogen en zegt: “Jij bent een man van momenten.”

3. Niek Kenter leverde destijds het levende bewijs dat adrenaline laxerend kan werken. Hij speelde toen in het eerste elftal van Zuidermeer en vaak moest-ie door de spanning die de te spelen wedstrijd bij hem teweegbracht vlak voor de aftrap nodig. Het is enkele keren gebeurd dat de wedstrijd al was begonnen en hij het veld plotseling even moeten verruilen voor de plee. Zuidermeer met tien man! Ouders kennen het ritueel maar al te goed: voordat ze met hun kroost de autorit gaan maken, is de vraag steevast: “Moet er nog iemand naar de wc?” De toenmalige trainer van de A-selectie van Zuidermeer had daar zo zijn eigen variant op. Hij besloot zijn peptalk vlak voor het begin van de wedstrijd wel vaker met nog even een reactie op de gewoonte van zijn nerveuze linksbuiten: “Hee Niek, heb jij al gescheten?”

4. Goede morgen Wim Smit, mag ik mij even voorstellen, ik ben Piet Stam die op de foto staat, ik ben een van de eerste spelers die met Zuidermeer zijn gaan spelen, op het land van Bijvoet samen met mijn broers Jan en Jaap, en later ook onze broer Adrie. Op zaterdag werd er eerst nog met het grasmaaiertje van Pa het strafschop gebied gemaaid anders was het gras te lang. Op zondag morgen gingen wij eerst de krijtlijnen trekken en daarna de koeienstront opruimen zodat we s’middags een wedstrijd konden spelen.
    Wij hadden als trainer Cor Dekker van Noord Spierdijk, waar wij veel bij de gebroeders thuis kwamen. Cor had één oog in het andere had hij een glazen oog, wat hij in het bijzijn van ons wel eens schoon moest maken.
    Ik zelf heb vele jaren in de Zuidermeer gespeeld, tot ik naar Heemstede ben verhuist.
    Zelf ben ik nog altijd fit en al ben ik 82 ga ik nog 2 maal in de week naar de sportschool, en dat heb ik en mijn broers te danken dat we altijd veel aan sport hebben gedaan. Dank Zuidermeer dat wij daar vroeger hebben mogen doen.

Groetjes en succes met de voorbereiding, Piet Stam.

Uw reactie: