1972

Opening van het nieuwe sportcomplex

[Afbeelding] Burgemeester N. Komen opende sportcomplex

[Afbeelding] Burgemeester N. Komen opende sportcomplex

ZUIDERMEER – Praktisch de gehele gemeenschap van Zuidermeer was gistermiddag uitgelopen om de officiële opening van het nieuwe sportterrein annex kleedgelegenheid van de voetbalvereniging “Zuidermeer” bij te wonen. Voorzitter D.J. Bakker sprak bij de verwelkoming van een dag van vreugde en dankbaarheid en bracht hierbij niet alleen dank aan de gemeentebesturen van Opmeer, Berkhout en Wognum voor hun financiële medewerking, maar ook aan de eigen gemeenschap voor geldelijke bijdragen middels een gemeenschapsveiling en de daadwerkelijke medewerking van velen. Het feestelijke karakter van deze opening werd in niet geringe mate verhoogd door de medewerking van de Spanbroeker jeugddrumband “Erato” met haar majorettekorps. door twee van de jongste voetballertjes werden op kussens een schaar om het lint voor de toegangsbrug door te knippen en de sleutel van de kleedgelegenheid aan de burgemeester N. Komen aangeboden. Met een eenvoudig “Daar gaat ie, jongens” ging het lint er aan.
Maar de openingstoespraak was minder eenvoudig. Hierin wees de heer Komen erop dat ook in kleine gemeenschappen gedroomd wordt van groei en vooruitgang. Naast alles wat hier tot stand is gekomen zou men hier ook nog graag elf woningen zien verrijzen, maar dit zag hij bemoeilijkt door instanties die schuil gaan achter de plaatselijke bestuurders en hij dacht hier met name aan de Planologische Dienst. Hij bestreed het dat er in ons land democratie heerst want door de invloed van de vakbonden en de grote concerns zag hij hier eerder dictatoriale bestuursvormen. bovendien zag hij de communicatiemedia in Hilversum een links stempel op het landelijk beleid drukken.
Gelukkig had hij niet geheel de moed verloren want zijn laatste wens was toch om in samenwerking ook voor de kleine gemeenschappen tot stand te blijven brengen wat voor de leefbaarheid ervan nodig is. En natuurlijk vergat hij hierbij de gelukwens niet.
Bij de openingswedstrijd, waarbij “Berkhout” als tegenpartij fungeerde, speelde de warmte een grote rol. Naar de vertoonde ijver had de thuisclub hier zeker een gelijk spel verdiend maar de doelpunten beslisten met 5-3 in het voordeel van de gasten. Voor beide partijen was het zeker een verademing om van het sanitair in de nieuwe accommodatie gebruik te kunnen maken. Kennelijk geen last van de warmte had “Erato” bij hun rondgangen over het nieuwe complex.
Tijdens de hierna gehouden receptie in zaal Vriend bleek hoe nuttig het kan zijn om zoveel mogelijk besturen uit te nodigen want er werd een groot aantal geschenken en enveloppen met inhoud aangeboden.
Van de afdeling Noord-Holland van de K.N.V.B. was voorzitter G. Nieuwenhuis met zijn medebestuurder N.L. Visser graag naar Zuidermeer gekomen, niet alleen om de gelukwensen over te brengen maar ook om extra te benadrukken dat de kleine verenigingen bij deze instantie even na aan het hart liggen als de groteren.
Ongetwijfeld was de heer J.Th. Klaver de beste spreker van deze middag omdat hij namens het bestuur van de plaatselijke Boerenleenbank een bedrag van ƒ 500,- aanbood. Tevens bracht hij naast de gelukwensen van de L.T.B.-afdeling ook daarvan nog een envelop met “genoeg voor een bal” mee. In een enthousiast betoog bood ook Jan Hoogewerf een stroom van geschenken aan. Dit dan namens een viertal, E.H.B.O.-leden, namens de Oranjevereniging en de Harddraverijvereniging en ook nog van de plaatselijke N.K.V.-afdeling.
Collegiale pluim
Natuurlijk waren de besturen van de andere drie plaatselijke voetbalverenigingen, Berkhout, Edo en St. George, vertegenwoordigd en dit niet met lege handen. Als hun woordvoerder fungeerde St. George-voorzitter Siem Boots die het bestuur een pluim op de hoed stak voor de goede begeleiding van de jeugd.
Goed van de tongriem gesneden gaf een broer van de voorzitter, de heer G. Bakker, leiding aan deze receptie. Hij was ook de laatste die een wedstrijdbal aanbood namens de oudste vereniging ,de toneelvereniging.
Naast burgemeester Komen waren de gemeentebesturen hier vertegenwoordigd door burgemeester J.W. de Vos van Berkhout en locoburgemeester S.P. Bijman van Wognum. Pastoor Berkhout was er ook.
(foto) Burgemeester N. Komen van Opmeer opent de kleedaccommodatie van het nieuwe sportcomplex in Zuidermeer. Even later zou hij heftig fulmineren tegen de dictatoriale bestuursvormen in ons land en tegen de linkse nieuwsmedia in Hilversum. Hij vertolkte zijn eigen visie.

1982

Verslag van Dhr. Cor Dekker

25 jaar v.v. Zuidermeer

ONTSTAAN VAN DE VOETBAL VERENIGING ZUIDERMEER

Door het bestuur van V.V. Zuidermeer is mij gevraagd, om enkele gegevens uit de begin periode van Zuidermeer in dit jubileum boekje te schrijven. Gaarne voldoe ik aan dit verzoek. In alle bescheidenheid mag ondergetekende wel memoreren dat hij een aanzet heeft gegeven tot de voetbalsport in Zuidermeer. Het zal ongeveer ruim dertig jaar geleden zijn geweest, dat ondergetekende een uitnodiging ontving van de toenmalige jeugdraad Ficojez voor een onderhoud in de pastorie. Ik kon onmogelijk gissen, waar het over zou gaan, doch er werd mij gevraagd of het mogelijk was of hier een voetbalvereniging zou kunnen komen, en zo ja, of ik bereid zou zijn dit te proberen. Eerlijk gezegd zag ik er nog niet veel in, men moet bedenken er lag daar wel een terrein, hoewel erg oneffen, geen kleedkamer, geen netten en ballen, toch maar geprobeerd.
Enkel jongens melden zich, er werd wat getraind en na verloop van tijd maar eens een uitwedstrijd gevraagd. Het moest wild voetbal zijn want men was nog geen officiële vereniging. Die wedstrijd was tegen St. Victor en eindigde in een gelijk spel 1-1. Toen constateerde ik dat er wel toekomst in zat. Dan ook maar eens thuis spelen, met een geleende bal en zonder netten. Dit zou zijn tegen Spartanen, maar een paar dagen voor deze wedstrijd had de toenmalige eigenaar van het terrein, de heer Cor Bijvoet, het hele terrein onder de verse koemest gestrooid. Weg voetbal. Men zal wel begrijpen in welk een stemming ik mij toen bevond Zo van: die voetbal hier, die kan van mij de lucht invliegen. Ik heb onmiddellijk een onderhoud aangevraagd met Ficojez. Men zal begrijpen dat ondergetekende daar slecht te spreken was en lang geen vriendelijke woorden heeft gebruikt, doch na afloop daarvan zei de pastoor Eeken één woord, dat ik mijn leven lang niet vergeet namelijk: Cor je moet een borrel. Dat was nu eens echte tactiek, want de boosheid zakte weer. Men zou maatregelen nemen, dat zoiets niet meer zal gebeuren, dus ging je maar weer door, je deed het om de jongens een plezier te doen. Na enige tijd kwamen er senioren bij, doch de moeilijk heden bleven. Op het terrein liepen schapen en koeien. Zaterdagmiddag begon je al met het schoonmaken en zondagmorgen opnieuw. Bovendien had men geen kleedkamer, doch de school, en die moest je dan na de wedstrijd vaak in je eentje schoonmaken, zodat ik weleens zondags om ongeveer 6 uur thuis kwam, ik sprak dan, blij dat die zondagmiddag om is. Daarnaast beschikte men ook niet over een bal. Verschillende zondagmorgens ging ik dan naar St. George om een bal te lenen en dan gebeurde wel eens dat die niet in beste staat was, mocht hij lek worden geschoten dan moest je de wedstrijd staken wegens gebrek aan ballen. Zo kon het niet langer. In die tijd stond je overal alleen voor en als je een zelfstandige voetbalclub wilde oprichten, moet men vooral beschikken over een gezonde financiële kas. Dus toen maar met een lijst bij Zuidermeer aankloppen voor aanschaffen van netten, dat lukte en ik kon nog een bal aanschaffen. Maar dan was je er nog niet, dan maar een paar balavonden organiseren en een propaganda wedstrijd met St. George1 Westfriezen1, een paar verlotingen en een fancy-fair. Toen dacht ik nu of nooit: Een bestuur gevormd met als eerste voorzitter de heer Arie Bakker, die helaas veel te vroeg is overleden. Ondergetekende werd secretaris en penningmeester.
27 augustus, nu 25 jaar geleden werd de oprichtingsdatum.
’s Morgens een H. Mis, daarna een gezamenlijke brood maaltijd in Café Koenis en ’s middags de openingswedstrijd Zuidermeer1 – Woudia1. En zowaar men won deze wedstrijd. De eerst wedstrijd plus de eerst beker werd een bezit van de Zuidermeer. Dit is nu in beknopte vorm de geschiedenis van Zuidermeer in zijn begin periode en als ik nu vandaag de dag nog eens op het terrein van v.v. Zuidermeer kom en ik zie de mooie accommodatie hier thans aanwezig dan denk ik wek eens terug aan die begin periode, hoe moeilijk het was om Zuidermeer van de grond te krijgen en een bestaansrecht te geven. Dan ben ik blij dat ik in die tijd, ondanks alle moeilijkheden, toch heb doorgezet en dan zie je met genoegen op naar Zuidermeer van nu en dan ben je altijd nog blij dat je daar een steentje aan heb mogen bijdragen, want naast die moeilijkheden heb ik een mooie tijd in Zuidermeer gehad . En als ik mij nu eens even tot de spelers beperk: U zult het wel niet beleven dat u nog eens in de 1e klas K.N.V.B. zult spelen. Dat is ook niet nodig. Het gaat om het spelplezier en een hechte eenheid te vormen plus een hechte vriendenkring op te bouwen, en als men dat bereikt, dan komen de resultaten vanzelf. En tot de inwoners van Zuidermeer zou ik de vraag willen stellen: Als er nu eens geen voetbal in Zuidermeer zou zijn, waar moeten dan de jongens en meisjes hun ontspanning, hun vermaak moeten zoeken.? Elders soms? Zou dat ideaal zijn? En daarom Zuidermeerders, steunt uw vereniging financieel, doch voor alles met een morele belandstelling die is onmisbaar. Weerhoud hen ze niet om te spelen, moedig ze aan.
V.V. Zuidermeer Proficiat met u 25- jarig bestaan
Ad Multos Annos
Cor Dekker


1986

RKVV Zuidermeer kampioen

HOORN – Zuidermeer heeft, hoewel moeizaam, toch de titel gepakt in de derde klasse A van de afdeling Noord-Holland. Met 2-1 won de ploeg van DWOW. In de hoofdklasse speelde VVW in de Zaan gelijk tegen RCZ (2-2) en RKEDO verloor in de eerste klasse B de uitwedstrijd tegen Con Zelo met 2-1.

RCZ – VVW 2-2 (2-1). Henk Kat 1-0. André Steltenpool 1-1, Rob Soepboer 2-1, John Groot 2-2.
ZAANDAM – In een wedstrijd waarin beide teams geen belang meer hadden hebben RCZ en VVW besloten de punten te delen. Vrij snel na het begin kon de thuisclub de score openen door een treffer van Henk Kat: 1-0. VVW kwam op gelijke hoogte door een schitterend doelpunt van André Steltenpool. Hij liet met een diagonaal schot het leer in de kruising verdwijnen: 1-1.
Nog voor de rust nam de thuisclub weer de leiding door Rob Soepboer: 2-1. Na de thee werd het een partij zomeravondvoetbal waarin VVW een punt veilig stelde door een rommeldoelpunt van John Groot die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Con Zelo – RKEDO 2-1 (1-1). Richard Laan 0-1, Gerard Bruin 1-1, Wim Stoop 2-1.
WAARLAND – Con Zelo heeft de punten thuis gehouden door 2-1 winst tegen EDO. Aanvankelijk kwam ………. voor de thuisploeg. EDO deed nog enkele mooie pogingen, waaronder een goed schot van Joop Berkhout dat Piet Wever stopte, maar kon aan de stand niets meer veranderen.

Zuidermeer – DWOW 2-1 (0-0) Gerard Been 0-1, Peter Klaver 1-1 en 2-1
ZUIDERMEER – Onder grote spanning heeft Zuidermeer, via een 2-1 zege op DWOW, het kampioenschap binnen gehaald. Spelers en publiek waren Peter Klaver één minuut voor tijd zeer dankbaar. Hij zorgde voor de verlossende treffer. Cadeau gaf DWOW de overwinning niet. In de eerste helft mocht Zuidermeer de eerste twintig minuten de dienst uitmaken. De thuisclub kreeg verschillende kansen maar benutte deze niet. Na deze periode nam DWOW het heft in handen maar ook de bezoekers kwamen niet tot doelpunten.
In de tweede helft verhoogde DWOW de druk op de veste van Zuidermeer. Het duurde tot dertien minuten voor tijd voordat Gerard Been 0-1 kon scoren. Zuidermeer moest komen en in de 41e minuut kopte Peter Klaver de gelijkmaker in: 1-1. Een minuut voor tijd bezorgde hij ook zijn team de titel door opnieuw met een kopstoot het net te vinden: 2-1.


1986

Vrijdag 23 mei 1986 viert v.v. Zuidermeer feest ter gelegenheid van het behalen van het kampioenschap van haar eerste elftal.

Hierbij nodigen wij u uit op onze receptie, die gehouden wordt van 19.00 tot 21.00 uur in Café “De Toekomst” te Zuidermeer.

Na afloop van de receptie is er een gezellige feestavond voor leden, supporters en een ieder die de vereniging een warm hart toedraagt.

Het Bestuur


1986

RKVV Zuidermeer kampioen

ZUIDERMEER – Met een officiële receptie, die later werd voortgezet in een feestavond, heeft de voetbalvereniging Zuidermeer vrijdag het kampioenschap dat haar eerste elftal in de derde klasse van de afdeling Noord-Holland gevierd. Ruim 200 belangstellenden kwamen langs in café De Toekomst om Zuidermeer met het succes te feliciteren.
Namens de gemeente Wester-Koggenland was wethouder Van Steen van sportzaken aanwezig, terwijl de KNVB werd vertegenwoordigd door Ger Kamp. In zijn dankwoord nam Zuidermeer-voorzitter Gerber de voetbalbond op de hak, aangezien tot tweemaal toe het duel tegen DWOW de mist in ging, omdat de KNVB was vergeten een scheidsrechter aan te wijzen. Naast een groot aantal enveloppen met inhoud kreeg Zuidermeer bovendien nieuwe trainingspakken voor de selectie aangeboden. Inmiddels is ook vast komen te staan dat Zuidermeer op 27 juli een oefenwedstrijd speelt tegen de eerste divisieclub Telstar.

(foto) Over gebrek aan belangstelling op de receptie had Zuidermeer niet te klagen.


1996

Op 25 augustus 1957 werd de RKVV Zuidermeer opgericht. Het initiatief kwam van de pastoor, die in zijn streven al snel werd gesteund door Cor Dekker en Meester Buis. Het voetbal in de Zuidermeer werd een verlengstuk van jongerenvereniging Ficojez. Gevoetbald werd er door spelers uit de omgeving van Zuidermeer al eerder. In 1948 sloot een aantal jongeren uit het dorp zich aan bij Sint George. Vanaf 1955 kwam er een voortzetting van het voetbal in Zuidermeer in de vorm van Sint George 4, voor het grootste deel bestaand uit Spierdijkers. Men voetbalde op het veld achter de kerk en als kleedgelegenheid kon de school worden gebruikt. Na een succesvol seizoen en daarna één als Sint George 3 trad Zuidermeer als zelfstandige vereniging toe tot de competitie van de afdeling Noord-Holland van de KNVB.
Tot eerste voorzitter van de club werd Arie Bakker gekozen, Cor Dekker werd secretaris. In 1959 werd het speelveld uitgebreid met een trainingsveld en een eigen kleedgelegenheid, bestaande uit een houten keet. Sportcomplex Zuidermeer was geboren. Het werd feestelijk in gebruik genomen met een heilige mis, een broodmaaltijd in clubhuis café Koenis en een wedstrijd tegen Woudia. Eigenlijk was de accommodatie niet zo best. Schapen en koeien liepen op het veld en voor er gevoetbald kon worden, diende een werkersploeg de grasmat zo goed mogelijk schoon te maken. Langzamerhand kwam er toch verbetering in de situatie en werd de school niet meer gebruikt als kleedkamer en werd bij Sint George evenmin gebeld om een bal.
In 1961 ging het houten gebouw van Zuidermeer in vlammen op en moest er een nieuw onderkomen worden gemaakt. In 1963 stopten oud-gedienden Bakker en Dekker als bestuurslid. Hun opvolgers waren David Bakker (hij werd voorzitter en penningmeester) en keeper Dick Smit, die na een vervelende polsbreuk secretaris werd. Smit (27 december 1937) zou twintig jaar secretaris van Zuidermeer blijven en is nog steeds actief binnen de club.

Verbod
Over het begin van de jaren zestig: “Erg was natuurlijk dat vee op het veld. Altijd was er weer die schapenstront. Ik heb het zelfs meegemaakt dat een koe zich dwars door het achter mij opgehangen net werkte. Je staat dan toch wel even te kijken. Gelukkig kwam er een verbod van de bond om dieren te houden op sportvelden en dat bracht toch wel verbetering. Na enkele noodoplossingen kreeg de club begin jaren zeventig nieuwe kleedkamer en werd ons trainingsveld voorzien van licht. Tevens verscheen ons clubblad ‘De Goalgetter’. De vernieuwde accommodatie werd op 6 augustus 1972 geopend”.
Sportief gezien kende Zuidermeer een heel constant bestaan. In het seizoen 1957-1958 debuteerde het in de derde klasse D en kreeg als tegenstanders Sint Bavo, Ursem, DDO, Kwadijk, Purmerland, Oudendijk, Groot Schermer en SSV. Met uitzondering van het voetbaljaar 1986-1987 speelde Zuidermeer steeds in de derde klasse.
In 1986 werd Zuidermeer kampioen van 3A. Grote concurrent was het inmiddels in de hoofdklasse staande Callantsoog, toen met Hugo Hovenkamp in zijn gelederen. Trainer Jan Scheltus voerde de Zuidermeerders naar de titel. In de laatste wedstrijd tegen DWOW werd een 0-1 achterstand in de laatste minuten door goals van Peter Klaver in een 2-1 overwinning omgezet. Het was groot feest in het dorp. Callantsoog promoveerde overigens ook, als periodekampioen. De Zuidermeerse debutant hield het overigens maar één seizoen vol in de hogere klasse.

Zeskamp
In 1982 vierde Zuidermeer op gepaste wijze het 25-jarig bestaan. Er waren onder meer een zeskamp, een puzzelrit, een receptie in café De Toekomst en een feestavond met een West-Friese humorist. Het hoogtepunt van de festiviteiten was op 29 augustus. Dick Smit: “Het was een mooie feestweek en er werden veel herinneringen opgehaald. Bij de zeskamp voor volwassenen was het hele dorp aanwezig. Al met al was het zeer gezellig. Overigens zijn we altijd met veel enthousiasme bezig geweest met het voetbal. Zo hadden we een speler, de verkering had in Haarlem. Hij ging daar op de brommer naar toe en voor het voetbal ging hij nog een extra heen en weer.”
Door bemiddeling van toenmalig voorzitter Henk Gerber speelde Zuidermeer tijden de voorbereiding op het seizoen 1984-1985 tegen profclub Telstar. Dick Smit weer: “De reiskosten van Telstar waren voor ons geen bezwaar. Er zou toch wel wat publiek op de ontmoeting afkomen. Het was eens iets leuks voor de club. We werden onthaald op een 0-7 nederlaag en wij trakteerden Telstar, geheel in stijl Leen Otte, op een portie saté.”
Qua accommodatie hoeft men zich inmiddels weinig zorgen meer te maken. In de afgelopen jaren kreeg de club een nieuw trainingsveld (met licht) en de handbalvereniging een nieuwe buiten accommodatie. Het oude trainingsveld maakte plaats voor nieuwe huizen. Al met al is het complex van Zuidermeer in optimale conditie.
Wedstrijdsecretaris Wim Smit (8 september 1969): “Bovendien openden we op 19 november 1992 onze kantine. Het onderwerp op zich deed veel stof opwaaien. Men vond de club te klein en bovendien was dorpscafé de Toekomst vlakbij. Na een aanbieding uit Nieuwe Niedorp hebben we echter besloten toch een kantine te plaatsen op ons complex. Veel vrijwilligers hebben geholpen bij de verplaatsing en opbouw van het gebouwtje. Zo dienden er ook nog zes elementen vervangen te worden. We hebben nu een mooi onderkomen en de club heeft wat extra inkomsten.”

Verplichtingen
Zuidermeer kent een bestuur, dat uit zeven leden bestaat. De huidige praeses Ton van Hugten is de vierde, die de club heeft gehad. Ook de leden van de vereniging hebben hun verplichtingen wat betreft het leiden van wedstrijden, het prepareren van het speelveld en de kantinedienst. Wim Smit: “Anders is het eigenlijk niet te doen. We beschikken momenteel over drie seniorenteams, een dameselftal en drie pupillenteams: twee F’jes- en een D-ploeg. Bij de jeugd is het moeilijk. We beschikken niet over alle leerstijdsgroepen en jonge spelers vertrekken dan ook naar elders om toch te kunnen voetballen. Dat is jammer, maar de realiteit in Zuidermeer.”
Voetballen in het dorp heeft z’n eigen charmes. Zo speelden Simon Boots en Theo Bleeker liefst 37 jaar in een der roodzwart geklede elftallen. Het eerste team draait, ondanks twee beenbreuken, momenteel heel behoorlijk. Trainer Dick Schermer kan beschikken over een selectie van zestien spelers. Wim Smit: “Ik maak zelf deel uit van die groep. We zijn lekker bezig en draaien goed mee. Er is een behoorlijke beleving van het voetbal in Zuidermeer. Er ging laatst zelfs voor het eerst in de geschiedenis een bus naar een uitwedstrijd. Dat is toch een goede zaak. Qua accommodatie hebben we nog enkele wensen. We sparen inmiddels voor een geluidsinstallatie en kijken vooruit naar 1997. Dan gaan we wat moois maken van ons veertigjarig bestaan.”

(foto1) Zuidermeer 1 als Sint George 4. Staand vlnr: S. van Diepen, Th. Bleeker, P. Stam, G. Bleeker, N. Bleeker en geleider C. Dekker. Gehurkt: J. Vriend, J. Tromp, C. Limmen, Th. Smit, J. Buis en N. Vriend

(foto2) Dick Smit: “Bij de zeskamp voor volwassenen was het hele dorp aanwezig.”

 Pupil van de week: 18 oktober 1996

Naam: Chris Bakker
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes? Ja, Gert-Jan en Mark
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: Bollenkweker, Moeder: Huisvrouw en soms helpt ze mee in de bollen
Wat is je lievelingseten? Patat en pannekoeken
In welke klas zit je op school?  Groep 5
Wie is je meester en is hij aardig? Harrie is aardig
Wie is je vriendinnetje? Nee, heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Zuidermeer en Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Ik en Marc Overmars
Heb je een goede trainer? Ja, Wim is een goede trainer
Wat wil je later worden? Metselaar
Waar heb je een grote hekel aan? Aan spruitjes en andijvie en aan Mark die me elke ochtend opjaagt naar school toe
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Ik vind het leuk dat ik uitgekozen ben
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik hoop dat we kampioen worden. En heel veel winnen

Pupil van de week 1 november 1996

Naam: Sander Leek
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes? Floortje, Timo en Marieke
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: Meester, Moeder: Huisvrouw
Wat is je lievelingseten? Spinazie
In welke klas zit je op school? Groep 6
Wie is je meester en is hij aardig? Harry, hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Die heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Marc Overmars
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Meester
Waar heb je een grote hekel aan? Vechten
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Voetbal is het leukste sport dat ik ken en ik hoop dat we gaan winnen.

Pupil van de week 15 november 1996

Naam: Maarten Vriend
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes? Maaike en Gerard
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: Hobbyboer + gemeenteambtenaar, Moeder: huisvrouw
Wat is je lievelingseten? Patat
In welke klas zit je op school? Groep 6
Wie is je meester en is hij aardig? Meester Harry en hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Ajax en Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Marc Overmars
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Loonwerker
Waar heb je een grote hekel aan? Als we wat vies eten
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik vind het leuk om pupil van de week te zijn en ik hoop dat Zuidermeer op 24 november van St. George wint. ( dan kan ik daar mooi mijn ooms uit Spierdijk mee pesten)

Pupil van de week 29 november 1996

Naam: Giel de Kraaij
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes? 1 broertje Jan Willem
Wat doen je vader en moeder voor werk? Papa zit bij de bank en mama ook bij de bank
Wat is je lievelingseten? Steengrill
In welke klas zit je op school? Groep 6
Wie is je meester en is hij aardig? Harry, en hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Nee
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Marc Overmars
Heb je een goede trainer? Een beetje
Wat wil je later worden? Profvoetballer
Waar heb je een grote hekel aan? Spaghetti
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik vind het leuk dat ik pupil van de week ben en ik hoop dat we volgende keer winnen


1997

ZUIDERMEER – Een rommelige wedstrijd met een frappante ontknoping. Dit was wat de achtste-klassewedstrijd tussen Zuidermeer en Strandvogels te zien gaf. Met de tweede periodetitel op het spel zat de spanning er rond dit duel goed in. Strandvogels, optisch de betere van de twee, leek met een 1-2 voorsprong lange tijd op de overwinning af te stevenen. Na de officiële speeltijd kreeg de wedstrijd echter alsnog een andere wending. In blessuretijd maakte Zuidermeer gelijk, 2-2, en de allerlaatste krachtsinspanning leverde zelfs de winst op. De thuisploeg zegevierde tegen alle verhoudingen in, terwijl Strandvogels treurde.

Beide ploegen moesten winnen om uitzicht te houden op de periodetitel. Trainer Frits Philipsen van Strandvogels wist dat zijn ploeg het nog helemaal in eigen hand had. “Vandaag moeten we winnen, evenals het restant van de afgebroken wedstrijd tegen WSW. Het zou allemaal nog best kunnen. “Zijn visie verschilde niet veel van die van de andere trainer. Ernst van Wijk aasde ook op de tussentijdse opsteker.” Dat kampioenschap laten we zitten, dat is nu niet van belang. Maar die periodetitel zou mooi zijn.” Zuidermeer was verre van compleet. Topscorer Marco Bijvoet was geschorst, Maarten Koster was geblesseerd en ook André Bijvoet, de middenvelder, was afwezig.
Toch speelde de veelal jonge formatie van Zuidermeer gedurende het eerste kwartier overtuigend. De ploeg kreeg kansjes en opende de score al in de zesde minuut van de wedstrijd. Na een dieptebal van Ronald Smit kreeg Ferry Huijbers de vrije doortocht en hij kon gemakkelijk raak schieten, 1-0 . Een opgelegde kans voor Peter Laan direct na de hervatting benadrukte de superioriteit van Zuidermeer. Laan vergat in zijn trapbeweging voor het lege doel de bal mee te nemen.

Achterlijn
Na het eerste kwartier kwam Strandvogels steeds meer en Zuidermeer steeds minder in het spel voor. De ploeg uit Onderdijk drukte de opponent constant tegen de achterlijn. Het beeld van de beginfase was dan ook geheel verdwenen. In de achttiende minuut blunderde Michel Pronk, hij verspeelde de bal aan Cees Grooteman. Deze liep door naar het doel en liet keeper Herman Meijer kansloos.
Na de gelijkmaker bleef Strandvogels drukken. René Laan kreeg een dot van een kans, maar Meijer plukte de bal uit de bovenhoek. De gasten behielden dit niveau tot het einde van de eerste helft. Zuidermeer leek overdonderd door het aanvallende spel van de opponent. Zelden werd een aanval opgezet richting het doel van Strandvogels-doelman Marcel Spaander; laatste man Frank Neuvel en verdediger Jos Koomen leken niet te passeren. De schaarse aanvallen die er waren voor Zuidermeer leverden meestal wel direct gevaar op. Vooral in de snelheid van Huijberts verslikte de Onderdijker verdediging zich nogal eens.

Na de theepauze beloofde het spel van Zuidermeer veel goeds. Schoten van Huijbers en Laan gingen rakelings langs het doel. Maar na de prima hervatting van de thuisploeg stortte het spel evenals in de eerste helft als een kaartenhuis in elkaar. Ook het inbrengen van de jonge Patrick Zuurbier bracht in beginsel geen verbetering. Het middenveld werd door het elftal van Van Wijk volledig overgeslagen en in de verdediging ging het er allemaal te slordig aan toe. De instelling bleef echter positief en de wil om te winnen was niet vervlogen.

Loon
Ver in de tweede helft kreeg Strandvogels eindelijk loon na werken. Na een minuut of vijf op de helft van Zuidermeer gevoetbald te hebben gaf René Laan plotseling een scherpe pass vanaf de linkerflank op Mark de Wit. Hij haalde hard uit en de keeper kreeg geen controle over de bal, 1-2. Zuidermeer kon lang niets terug doen. De opbouw liep niet en de doelpogingen van grote afstand hadden geen effect. Pas toen er nog een paar minuten te spelen waren, gooide de thuisploeg alles uit de kast. Puur op inzet werd het team steeds gevaarlijker. Terwijl aanhang en spelers van Strandvogels de scheidsrechter verzochten om af te fluiten, verzilverde Peter Laan bij de tweede paal een hoekschop van Huijbers. Geheel tegen het totaalbeeld van de wedstrijd stond het met nog een paar seconden te gaan 2-2.

De Ramp voor de Onderdijkers werd echter nog veel groter. In de allerlaatste minuut maakte Patrick Zuurbier handig gebruik van de rommelige situatie achterin bij Strandvogels. De jonge invaller besliste de wedstrijd, 3-2. Trainer van Wijk gaf toe dat de tegenstander qua voetbal beter was. “Maar onze inzet heeft ons laten winnen”, meldde de gelukkige coach.

Zuidermeer-Strandvogels 3-2 (1-1).
6. Ferry Huijbers 1-0, 18. Cees Grooteman 1-1, 73. Mark de Wit 1-2, 90. René Laan 2-2, 90. Patrick Zuurbier. Scheidsrechter: D. van de Heide (Opmeer). Toeschouwers: 50.

Zuidermeer: Herman Meijer, Michel Pronk, Nico Pronk, Ronald Smit, Peter Molenaar, Johan Klaver, Patrick Commandeur, Peter Laan, Richard Bijvoet (52. Patrick Zuurbier), Ferry Huijbers, Barry Leibrand

Strandvogels: Marcel Spaander, Frank Neuvel, Peter Steltenpool, Jan Laan, Jos Koomen, Vivian Jong (90. Harm Poland), Jeroen Kaarsemaker, Cees Grooteman (90. Niels Zwan), Hilbert Fidom, René Laan, Mark de Wit.

Pupil van de week 21 februari 1997

Naam: Eric Kenter
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes?2 broertjes, Perry en Arjan
Wat doen je vader en moeder voor werk? Papa: geldwagen rijden, Moeder: moedertje spelen
Wat is je lievelingseten? Spruiten
In welke klas zit je op school? Groep 5
Wie is je meester en is hij aardig? Harry, hij maakt grapjes
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Kluivert
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Meubelmaker
Waar heb je een grote hekel aan? Aan Perry
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik vindt voetbal leuk omdat mijn vrienden in de club zitten. Voetbal vindt ik een goede rensport en daar krijg je goede conditie van

Pupil van de week 7 maart 1997

Naam: Wouter Jonker
Hoeveel jaar ben je? Tien jaar
Heb je broertjes of zusjes? Twee zusjes: Maaike en Wendy, een broertje: Sander
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: veehouder, Moeder: huisvrouw
Wat is je lievelingseten? Pizza, patat en pannekoeken
In welke klas zit je op school? Groep 6
Wie is je meester en is hij aardig? Harry Blom, en hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet meer
Ga je met haar trouwen? Misschien
Wie is je favoriete club? Ajax en Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Marc Overmars
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Boer, denk ik
Waar heb je een grote hekel aan? Tegen wind fietsen
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik vindt voetbal leuk en ik hoop dat we gauw een nieuwe keeper vinden

Pupil van de week 18 april 1997

Naam: Jelle Ruiter
Hoeveel jaar ben je? Net 10
Heb je broertjes of zusjes? 2 broertjes Atze en Tijmen
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: timmerman, Moeder bij Frisia
Wat is je lievelingseten? Patat , rijst
In welke klas zit je op school? Groep 6
Wie is je meester en is hij aardig? Meester Harry, Hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Dat kan niet
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Jari Litmanen
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Heb geen idee
Waar heb je een grote hekel aan? Aan tegen wind fietsen
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 5 september 1997

Naam: Martijn Duijn
Hoeveel jaar ben je? Negen
Heb je broertjes of zusjes? Erik, Wouter en Patricia
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: computerprogrammeur, moeder doet het huishouden
Wat is je lievelingseten? Patat
In welke klas zit je op school? Groep 5
Wie is je meester en is hij aardig? Harry, ja hij is aardig
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Ga je met haar trouwen? Nee
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Ikzelf
Heb je een goede trainer? Ja
Wat wil je later worden? Geen idee
Waar heb je een grote hekel aan? Als je gepest wordt
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Ik vind het leuk dat ik op voetbal zit. Ik zit in de E1 en ik heb veel vriendjes in mijn ploeg. De spelers van de E1 zijn: Martijn Duijn, Giel de Kraai, Sander Leek, Maarten Vriend, Eric Kenter, Chris Bakker, Wouter Jonker, Marco Kenter, Jelle Ruiter, Thijmen Blankendaal. Ik sta op doel en ik speel, als ik speel staat Eric Kenter op doel

Pupil van de week 3 oktober 1997

Naam: Jorrit –Jan Meijer
Wanneer en waar ben je geboren? 1-1-1989 in Alkmaar
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jildau en Tjerk
Wat doen je vader en moeder voor werk? Sloper en kinderdagverblijf
Wat is je lievelingseten? Pannekoeken
Wat doe je in je vrije tijd? Lego en voetballen en buitenspelen
Wat kijk je op televisie? Alles
Wie is je vriendinnetje? Geen een
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Heerenveen en Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Jari Litmanen
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Weet ik nog niet
Waar heb je een grote hekel aan? Spruiten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Nee

Pupil van de week 17 oktober 1997

Naam: Bob van Huijstee
Wanneer en waar ben je geboren? 8 juni 1988 in Zaandamse Ziekenhuis
Wie zijn je broertjes en zusjes? Dian
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder boekhoudster, vader bankpikkie
Wat is je lievelingseten? Kip
Wat doe je in je vrije tijd? Lego spelen en wat lezen
Wat kijk je op televisie? Tekenfilms, Oppassen
Wie is je vriendinnetje? Niemand
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Litmanen
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden?  Bankpikkie
Waar heb je een grote hekel aan? Spruiten eten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Nee

Pupil van de week 24 oktober 1997

Naam: Mark Vriend
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis op 25 april 1989
Wie zijn je broertjes en zusjes? Geen zusjes, twee broertjes, Niels en Jack
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: Fietsenmaker, moeder: Doet veel
Wat is je lievelingseten? Schnitzel
Wat doe je in je vrije tijd? Spelen met vriendjes
Wat kijk je op televisie? Baantjer en Rex
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Marc Overmars
In welk elftal speel je?E2
Wat wil je later worden? Fietsenmaker
Waar heb je een grote hekel aan? Spruiten eten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik vond het leuk dat meneer van Wijk ons ging trainen. De zeskamp vond ik leuk. Ik ga ook altijd bij het eerste kijken en ik hoop dat het eerste kampioen wordt.

Pupil van de week 31 oktober 1997

Naam: Joost Koopman
Wanneer en waar ben je geboren?20 juni 1988 in Hoorn
Wie zijn je broertjes en zusjes? Marrie en Steven
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader boer, Moeder secretaresse
Wat is je lievelingseten? Patat
Wat doe je in je vrije tijd? Voetballen, tv kijken, lego spelen en met de Action Man spelen
Wat kijk je op televisie? Cartoon Network
Wie is je vriendinnetje? Hanneke
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Litmanen
In welk elftal speel je?E2
Wat wil je later worden? Profvoetballer of banketbakker
Waar heb je een grote hekel aan? Spruitjes
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Dat ik bugel speel

Pupil van de week 14 november 1997

Naam: Tijmen Ruiter
Wanneer en waar ben je geboren? 14 februari 1989 in Zuidermeer
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jelle en Atze
Wat doen je vader en moeder voor werk? Mijn moeder is telefoniste en vader timmerman
Wat is je lievelingseten? Oliebollen
Wat doe je in je vrije tijd? Lezen
Wat kijk je op televisie? Klokhuis
Wie is je vriendinnetje? Jette
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Mooi
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? ?
In welk elftal speel je? Zuidermeer E2
Wat wil je later worden? Timmerman
Waar heb je een grote hekel aan? Rotzooi
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 28 november 1997

Naam: Gaby Govers
Wanneer en waar ben je geboren? 16 november 1988 in Purmerend
Wie zijn je broertjes en zusjes? Sue Ellen, Yaron, Mike, Barry, Martijn en Gibert
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder doet niks Vader werkt in de slagerij
Wat is je lievelingseten? Lof
Wat doe je in je vrije tijd? Voetballen meestal
Wat kijk je op televisie? Goede tijden slechte tijden
Wie is je vriendinnetje? Fabiene
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Babangida
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Beroemd
Waar heb je een grote hekel aan? Gepest worden
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik vind het harstikke spannend om pupil van de week te zijn en ik hoop dat het een leuke dag wordt

Pupil van de week 12 december 1997

Naam: Sam Korrel
Wanneer en waar ben je geboren? 6 november 1989 in Zuidermeer
Wie zijn je broertjes en zusjes? Joris mijn broertjes en de zusjes zijn Moniek en Paulien
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder is juf en vader is timmerman
Wat is je lievelingseten? Suikersla + patat
Wat doe je in je vrije tijd? Lezen, voetballen en timmerman
Wat kijk je op televisie? Jeugdjournaal en Klokhuis
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax, dat is logisch
Wie is je favoriete voetballer? Ronald de Boer
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Tegelzetter
Waar heb je een grote hekel aan? Vroeg naar bed en laat uit bed
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik vond het schoentje zetten leuk en lekker in de kantine. We staan tweede met de E2 en we willen graag kampioen worden.

1998

Pupil van de week 8 februari 1998

Naam: Dennis klaver
Wanneer en waar ben je geboren? Thuis geboren op 25 september 1989
Wie zijn je broertjes en zusjes? Moniek en Marloes
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder huisvrouw, Vader boer
Wat is je lievelingseten? Rode kool
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren
Wat kijk je op televisie? Commissaris Rex
Wie is je vriendinnetje? Yvonne
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Babangida
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Goede voetballer
Waar heb je een grote hekel aan? Dat mij moeder zegt dat ik moet afdrogen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Heel Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Zondag 8 februari was ik pupil van de week bij de wedstrijd Zuidermeer-Dirkshorn. Ik werd om 12.30 uur opgehaald door Ronald Smit, toen kreeg ik een bal en in de kantine zetten alle spelers hun naam er op. Ik kreeg een zakje van alles en toen gingen we warm lopen. Om 14.00 uur begon de wedstrijd, ik mocht aftrappen en maakte mijn doelpunt. Het was erg spannend en met de rust was het 2-0 door Ferry Huiberts. In de rust kreeg ik drinken en toen begon de 2e helft. Dirkshorn scoorde al gauw 2-1. Maar gelukkig wonnen we met 4-1 door een penalty van Marco Bijvoet en een doelpunt van Ronald Smit. Na afloop was het feest in de kleedkamer. Ik vond het onwijs gaaf om pupil van de week te zijn en bedank daarvoor iedereen van de voetbal voor deze prachtige middag.

Pupil van de week 15 mei 1998

Naam: Mark Peetoom
Wanneer en waar ben je geboren? 23 juli 1988 in de Baarsdorpermeer
Wie zijn je broertjes en zusjes? Koen en Elsa
Wat doen je vader en moeder voor werk? Werken op de boerderij
Wat is je lievelingseten? Lasagne Bolognese
Wat doe je in je vrije tijd? Mijn vader helpen en spelen
Wat kijk je op televisie? Klokhuis en Jeugdjournaal
Wie is je vriendinnetje? Marit v. d. Linde
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? ’n Leuk, te gek dorp
Wie is je favoriete club? V.V. Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Herman Meyer
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Boer
Waar heb je een grote hekel aan? Lezen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Tof
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik hoop dat ik zondag als pupil van de week een leuke dag heb en dat Zuidermeer mag winnen

Pupil van de week 4 september 1998

Naam: Perry Schuit
Wanneer en waar ben je geboren? 19 juli 1989 Noordermeer 1
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jelle en Simone
Wat doen je vader en moeder voor werk? Me vader is melkrijder, m’n moeder bejaardenverzorgster
Wat is je lievelingseten? Broeder
Wat doe je in je vrije tijd? Van alles
Wat kijk je op televisie? The Dukes of Hazzard
Wie is je vriendinnetje? Kim
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Te gek
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Van Hooijdonk
In welk elftal speel je? E1
Wat wil je later worden? Melkrijder
Waar heb je een grote hekel aan? Raapen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik vond het heel leuk om pupil van de week te zijn, want ik mag een heleboel dingen doen

Pupil van de week 18 september 1998

Naam: Marit Besseling
Wanneer en waar ben je geboren? 12 februari 19898
Wie zijn je broertjes en zusjes? Linda, Ramon en Tomas
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader brood smeren en mama ook
Wat is je lievelingseten? Patat
Wat doe je in je vrije tijd? Spelen
Wat kijk je op televisie? Cartoon Netwerk
Wie is je vriend? Tom
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Mooi
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Bob
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Juffrouw
Waar heb je een grote hekel aan? Aan schrijven
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik ben naar Lunteren geweest in een grote speeltuin

Pupil van de week 30 oktober 1998

Naam: Tom Spoelstra
Wanneer en waar ben je geboren? 1991 Zuidermeer, 2 januari
Wie zijn je broertjes en zusjes? Mark en Robert
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vrachtwagenchauffeur, Juf
Wat is je lievelingseten? Lasanja
Wat doe je in je vrije tijd? Kikkers vangen
Wat kijk je op televisie? Niet veel
Wie is je vriendinnetje? Groep 4 en 5
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Gaaf
Wie is je favoriete club? Zuidermeer F1 natuurlijk
Wie is je favoriete voetballer? Van der Sar
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Duiker
Waar heb je een grote hekel aan? Me kamer opruimen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Koel
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik ben naar Frank Hoek geweest

Pupil van de week 13 november 1998

Naam: Steven Koopman
Wanneer en waar ben je geboren? 8 maart 1991 in Hoorn
Wie zijn je broertjes en zusjes? Joost is mijn broer en Marrie in mijn zus
Wat doen je vader en moeder voor werk? Mijn vader is boer en mijn moeder is secretaresse
Wat is je lievelingseten? Pannenkoeken
Wat doe je in je vrije tijd? Op de computer
Wat kijk je op televisie? Cartoon Network
Wie is je vriend? Atze
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Danie
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Voetballer
Waar heb je een grote hekel aan? Op me kop krijgen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ajax heeft gewonnen

Pupil van de week 11 december 1998

Naam: Bob Bijvoet
Wanneer en waar ben je geboren? 2 september 1990 in het ziekenhuis
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jim is mijn broertje en Didi mijn zusje
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader = voeger en moeder heb geen werk
Wat is je lievelingseten? Kroket
Wat doe je in je vrije tijd? Voetballen
Wat kijk je op televisie? Alles Kits
Wie is je vriendinnetje? Niemand
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Arveladze
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Profvoetballer of postbode
Waar heb je een grote hekel aan? Zuurkool eten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik ben naar de keepers dag geweest

1999

Over geld gesproken…..

Mollenklemmen worden gestolen vanaf het voetbalveld, ballen raken weer zoek. Ieder seizoen moeten wij er aandacht aan schenken, om deze problemen op te lossen. We kopen nieuwe mollenklemmen, nieuwe wedstrijdballen (£100,- per stuk). Wij vinden het zonde van onze spaarcenten om hier EXTRA geld voor uit te geven. Neem a.u.b. je eigen verantwoording, zodat we nog wat centen overhouden voor ander zaken.
                                                                                       Bestuur VV. Zuidermeer

Pupil van de week 26 februari 1999

Naam: Bas de Vries
Wanneer en waar ben je geboren? 17 september 1990 in het bed
Wie zijn je broertjes en zusjes? Joost en Daan
Wat doen je vader en moeder voor werk? Vader: Schade expert, Moeder werkt in een schoenenwinkel
Wat is je lievelingseten? Pizza
Wat doe je in je vrije tijd? Voetballen en spelen
Wat kijk je op televisie? Oppassen
Wie is je vriendinnetje? Jette
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Oliseh
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Bakker
Waar heb je een grote hekel aan? Als mij vader kwaad op me is
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Heel leuk
Tenslotte wil ik nog het volgende vertellen: Dat iedereen mag weten dat we nog geen wedstrijd hebben verloren

Pupil van de week 8 maart 1999

Naam: Koen Peetoom
Wanneer en waar ben je geboren? Thuis en in 1991
Wie zijn je broertjes en zusjes? Mark en Elsa
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder geeft de kalfjes en vader voert de koeien
Wat is je lievelingseten? Macaroni met zalm en ei
Wat doe je in je vrije tijd? Mijn vader helpen
Wat kijk je op televisie? Search Rescue
Wie is je vriendinnetje? Sanne Peetoom
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Dani
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Loonwerker
Waar heb je een grote hekel aan? Regen
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Dat we alles hebben gewonnen

Pupil van de week 9 april 1999

Naam: Kim Tesselaar
Wanneer en waar ben je geboren? 27 oktober in Alkmaar
Wie zijn je broertjes en zusjes? Dave en Bryan
Wat doen je vader en moeder voor werk? Moeder= taxichauffeuse, Irma= pedicure, Vader heeft geen werk
Wat is je lievelingseten? Pizza
Wat doe je in je vrije tijd? Spelen
Wat kijk je op televisie? Kindernet
Wie is je vriendje? Heb ik niet
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Feyenoord
Wie is je favoriete voetballer? van Gobbel
In welk elftal speel je? E1
Wat wil je later worden? Timmervrouw
Waar heb je een grote hekel aan? Ruzie
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Dat Herma Meier een leuke trainer is en voetbal vind ik erg leuk

Pupil van de week 16 april 1999

Naam: Timo Leek
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis op 20 maart 1990
Wie zijn je broertjes en zusjes? Sander en Floortje
Wat doen je ouders voor werk? Moeder werkt op Leekerweide en vader is meester
Wat is je lievelingseten? Kip, shoarma
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren + buiten spelen met de bal
Wat Kijk je op televisie? Alles kids
Wie is je vriendinnetje? Nanda
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Gewoon gaaf
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Richard Witschge
In welk elftal speel je? Zuidermeer F1
Wat wil je later worden? Meester
Waar heb je een grote hekel aan? Als mijn fiets stuk is en dat ik dan naar huis moet lopen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Bruut en tof
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik was geblesseerd vandaag en helaas kon ik niet voetballen

Pupil van de week 23 april 1999

Naam: Atze Ruiter
Wanneer en waar ben je geboren? 18 februari 1991 in Zuidermeer
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jelle en Tijmen
Wat doen je vader ouders voor werk? Mijn vader is timmerman en mijn moeder is receptioniste
Wat is je lievelingseten? Gourmetten
Wat doe je in je vrije tijd? Voetballen
Wat kijk je op televisie? Vechtfilms kijken
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? AZ
Wie is je favoriete voetballer? Oscar Moens
In welk elftal speel je? Zuidermeer F1
Wat wil je later worden? Voetballer
Waar heb je een grote hekel aan? Aan gepest worden
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil het volgende vertellen: Ik vind het leuk om pupil te zijn

2000

Pupil van de week 25 februari 2000

Naam: Wouter Duijn
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis op 17 februari 1991
In welke groep zit je op school? Groep 5
Wie zijn je broertjes en zusjes? Zusje = Patricia, broertjes zijn Erik en Martijn
Wat voor huisdieren heb je? 2 katten, Dippie en Tijgertje
Wat doen je ouders voor werk? Man is aan het schoonmaken en papa zit achter de computer en is fotograaf.
Wat is je lievelingseten? Poffertjes
Wat is je lievelingsdrankje? Yoki
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren + fietsen
Wat is je favoriete televisieprogramma? Tom en Jerry
Wie is je vriendinnetje? Heb ik niet (echt niet)
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Ben ik zelf
In welk elftal speel je? E2
Wat wil je later worden? Vrachtwagen chauffeur, net als Atze en Koen
Waar heb je een grote hekel aan? Als mama pisnijdig wordt
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende vertellen: Ik vond het leuk dat ik pupil mocht zijn en dat ik een bal kreeg


2002

OPENINGSFEEST NIEUWE SPORTCOMPLEX

Als bestuur van S.V. Zuidermeer zijn wij apetrots op onze nieuwe sportaccommodatie/ annex jeugdgebouw. Het geheel gaat op zaterdag 14 september 2002 officieel in gebruik genomen worden. De openingshandelingen worden om 14.00 uur achtereenvolgens verricht door: wethouder P. Moeijes ( het sportgedeelte ) en door wethouder J. Vriend ( het jeugdgedeelte ). Als publiek mag u dit vanzelfsprekend gadeslaan, maar na de openingshandelingen komen alleen de officieel genodigden op een besloten receptie bijeen in het gebouw. Gelijktijdig begint dan een jeugdprogramma de feesttent. Onze jeugd van de basisschool  wordt daar door een clownsduo vermaakt, waar o.a. sminken en ballonnenfiguren maken een onderdeel van zijn. Een snoepje en wat drinken zullen niet ontbreken. Dit programma duurt tot ± 17.00 – 17.30 uur.
Dan zijn de officiële gasten verdwenen, kan de jeugd naar huis en zal de feesttent in gereedheid worden gebracht voor het avondfeest. Hiervoor wordt iedereen vanaf de basisschoolleeftijd, zonder uitzondering, uitgenodigd. Omdat dit gebouw met en door vele vrijwilligers is gerealiseerd hebben wij gekozen voor een echt dorpsfeest onder muzikale leiding van “Dorus op zijn 45 toeren.” Het feest start om 20.00 uur en zal doorgaan tot in de kleine uurtjes. Iedereen die binnenstapt wordt een aantal consumptiebonnen versterkt en gaande de avond wordt er met hapjes rondgegaan.
Wij willen u er op wijzen dat deze avond geen gelegenheid biedt het gebouw te bezichtigen. Eigenlijk gaan wij er van uit dat iedere dorpsgenoot het gebouw al kent.

Wij hopen dat u er samen met ons een onvergetelijke openingsfeest van wilt maken en roepen u dan ook op om allen te komen.

Tot de 14e!!!!!!

Namens S.V. Zuidermeer,

Willem de Vries (secretaris)

 

Pupil van de week 6 september 2002

Naam: Reinier Bakker
Wanneer en waar ben je geboren? 18 maart 1994 in Avenhorn
In welke groep zit je op school? Groep 5
Wie zijn je broertjes en zusjes? Een zusje Madelon
Wat voor huisdieren heb je? Niks
Wat doen je ouders voor werk? Aardbeien plukken en schoonmaken in huis
Wat is je lievelingseten? Sla
Wat is je lievelingsdrankje? Dubbelfris
Wat doe je in je vrije tijd? Met vriendjes spelen , soms voetballen, iets boven doen, oppassen op me zusje
Wat is je favoriete televisieprogramma? Studio sport
Wie is je vriendinnetje? Niemand
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Feyenoord
Wie is je favoriete voetballer? Van Petsie
In welk elftal speel je? Zuidermeer E1
Wat wil je later worden? Profvoetballer + fietser
Waar heb je een grote hekel aan? Aardbeienbakjes klaar maken, elke keer als me zusje wegloopt
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk

 

Pupil van de week 20 september 2002

Naam: Marco van Langen
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis in Hoorn op 24 september 1993
In welke groep zit je op school? Groep 5 in “De Vlinders “ in Hoorn
Wat voor huisdieren heb je? Een poes, die heet muis/kommetje vissen/twee konijnen, witje en zwartje
Wat doen je ouders voor werk? Moeder heeft huiswerk en vader die werkt bij Sam Schagen, trekker rijden
Wat is je lievelingseten? Piepers en mayonaise en jus
Wat is je lievelingsdrankje? Chocolademelk en Yoki
Wat doe je in je vrije tijd? Met Reinier spelen/Pokémon/TV kijken/Computeren
Wat is je favoriete televisieprogramma? Tom & Jerry, Pokémon, Ter land, Ter zee en in de lucht
Wie is je vriendinnetje? Niemand
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax is harstikke slecht. Mijn team is de beste, Zuidermeer E1
Wie is je favoriete voetballer? Ik ben de beste, dus ikzelf
In welk elftal speel je? Zuidermeer E1
Wat wil je later worden? Bij Sam Schagen werken
Waar heb je een grote hekel aan? Thuis vind ik lezen niet leuk, tanden poetsen heb ik een hekel aan
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Ik vind het spannend

2003

Pupil van de week 24 januari 2003

Naam: Patricia Duijn
Wanneer en waar ben je geboren? 18 oktober 1994 in het ziekenhuis in Hoorn
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Ik heb maar 3 broertjes Erik, Martijn en Wouter
Wat voor huisdieren heb je? Drie konijnen op de bank. En ik krijg er nog een, Ze heten Knabbel, Babbeline, Knabbellien
Wat doen je ouders voor werk? Wat papa doet is een heel moeilijk woord (Computerwerk). Mama verzorgt oude mensen
Wat is je lievelingseten? Patat met appelmoes
Wat is je lievelingsdrankje? Jus d’orange
Wat doe je in je vrije tijd? Joke helpen met dieren verzorgen/kassa spelen
Wat is je favoriete televisieprogramma? Costa
Wie is je vriendje? Ik heb vervelende jongens in de klas, maar Nick doet tenminste nog een beetje serieus
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Handbalvereniging Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Erik
In welk elftal speel je? Mini’s
Wat wil je later worden? Op het Dolfinarium werken/kapster/op een manage werken
Waar heb je een grote hekel aan? Pesten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? De aftrap vond ik het leukste moment van de dag. De keeper dacht dat ik naar links schoot, maar ik schoot de bal naar rechts. Ik heb alles gratis in de kantine gekregen, appelsap, AA, patat, Twix

Pupil van de week 7 februari 2003

Naam: Thom Otten
Wanneer en waar ben je geboren? Ik ben in het ziekenhuis geboren op 22 maart 1992
In welke groep zit je op school? In groep 7
Wie zijn je broertjes en zusjes? Ik heb geen zusjes, 2 broertjes Nick en Dave
Wat voor huisdieren heb je? 2 konijnen – Witje en Pluis
Wat doen je ouders voor werk? Moeder heeft huiswerk, briefjes plakken, beetje muntjes op een blaadje doen
Vader is elektricien
Wat is je lievelingseten? Patat, kroket en frikandel
Wat is je lievelingsdrankje? Water en soms AA van de kantine
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren, tv kijken, buitenspelen
Wat is je favoriete televisieprogramma? Dragon Ballz
Wie is je vriendinnetje? NEE
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk dorp beter als de stad
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? v.d Vaart, v.d Meijde Mido
In welk elftal speel je? E1
Wat wil je later worden? Een beetje timmerman of in de helicopter
Waar heb je een grote hekel aan? Meisjes met liefdes gedoe, gezeur van je vader
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk, maar ook welk spannend, want ik ken niemand van die grote jongens

Pupil van de week 7 maart 2003

Naam: Rianne Koopmans
Wanneer en waar ben je geboren? 27 Juli 1995 in het ziekenhuis in Hoorn
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Nina en die is 5 jaar
Wat voor huisdieren heb je? 2 poezen, Boefie en Foxy
Wat doen je ouders voor werk? Papa doet op de stroomtram rijden / mama doet bij mensen schoonmaken
Wat is je lievelingseten? Pizza en patat met mayonaise
Wat is je lievelingsdrankje? Vruchtensap
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren en spel met Patricia, Bas, Ilona, Radjes en Didi
Wat is je favoriete televisieprogramma? Kopspijkers en Sesamstraat    Wie is je vriendje? Bas Peetoom
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Erik Kenter
In welk elftal speel je? Mini’s
Wat wil je later worden? Dierenarts
Waar heb je een grote hekel aan? Gepest worden en als iemand slaat
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk, omdat je alles gratis in de kantine krijgt

Pupil van de week 21 maart 2003

Naam: Tomas Besseling
Wanneer en waar ben je geboren? 10 oktober 1995, hier thuis
In welke groep zit je op school? Groep 3
Wie zijn je broertjes en zusjes? Ramon, Linda en Marit
Wat voor huisdieren heb je? Poes, Snoetje, bok en een geit, Misty en Stiets, kippen, honden, haan, duiven, konijnen, Flap, Michelle en Stippeltje
Wat doen je ouders voor werk? Vader is installateurwerk. Moeder voor papa werken – telefoon aannemen en voor de rest niks meer
Wat is je lievelingseten? Noedels
Wat is je lievelingsdrankje? Cassis of Cassa
Wat doe je in je vrije tijd? Trekkers of voetballen
Wat is je favoriete televisieprogramma? Lingo, videoband van Bob de Bouwer
Wie is je vriendinnetje? Wieke van Langen
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Goed
Wie is je favoriete club? M’n eigen
Wie is je favoriete voetballer? Mijn eigen ook
In welk elftal speel je? Mini’s
Wat wil je later worden? Buurman
Waar heb je een grote hekel aan? Knijpen aan mijn haar, slaan en pesten
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Ik heb een doelpunt geschoten en toen moest ik bij Maarten op de bank zitten. Drie keer ging de bal te water 2 keer bij Bertus en bij de koggeweg. De eerst keer heb ik niet gepakt de rest wel. Ik ben even in de kantine geweest en bij de scheidsrechter en van de vereniging heb ik een bal met de namen gekregen. Overschieten eventjes. Mam en papa hebben geen foto gemaakt, wat ik heel jammer vond (zegt Linda) En de rest was alles goed.

Pupil van de week 4 april 2003

Naam: Kevin Vlaar
Wanneer en waar ben je geboren? 17 januari in Hoorn in 1996
In welke groep zit je op school? In groep 2 en ik ga naar groep 3
Wie zijn je broertjes en zusjes? Een zusje Whitney
Wat voor huisdieren heb je? Boemer de hond, koeien en schapen die lopen niet binnen en een poesje Betty
Wat doen je ouders voor werk? Vader werkt bij Ursem en rijdt aldoor op de heftruck en moeder werkt bij Intratuin in Blokker, ze maakt hele mooie dingetjes ( bloemstukjes)
Wat is je lievelingseten? Patat en poffers
Wat is je lievelingsdrankje? Limonade en chaufetaine
Wat doe je in je vrije tijd? In m’n hut spelen in het bos, allemaal mooie hutten bouwen en gaten (huis bouwen)
Wat is je favoriete televisieprogramma? Bob de Bouwer
Wie is je vriendinnetje? Whitney
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Erik, peter en m’n vader soms
In welk elftal speel je? Mini’s
Wat wil je later worden? Bij Sam Schagen en Ursem werken
Waar heb je een grote hekel aan? Dat iemand anders op mijn fiets of trekker gaat, bij sloot spelen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk, omdat op deze dag alles mag

Pupil van de week 18 april 2003

Naam: Shamandra van Tiel
Wanneer en waar ben je geboren? 25 juni 1996 in Friesland in het ziekenhuis
In welke groep zit je op school? Groep 3
Wie zijn je broertjes en zusjes? Niemand
Wat voor huisdieren heb je? 3 konijnen, Brammetje, Ricky en Floortje, wandelende tak
Wat doen je ouders voor werk? Moeder werkt in snackbar/hotel/restaurant
Vader is aan bouwen en frietjes bakken
Wat is je lievelingseten? Pannekoeken
Wat is je lievelingsdrankje? Cola
Wat doe je in je vrije tijd? Met iemand anders spelen en tekenen is mij hobby
Wat is je favoriete televisieprogramma? For Kids
Wie is je vriendje? Tomas Besseling
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Mooi
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Ramon
In welk elftal speel je? Mini’s
Wat wil je later worden? Dierenarts
Waar heb je een grote hekel aan? Sesamstraat vindt ik niet leuk
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk, omdat alles gratis is in de kantine

Pupil van de week 5 september 2003

Naam: Tjerk Meyer
Wanneer en waar ben je geboren? In de vakantie op 22 juli 1997
In welke groep zit je op school? Groep 3
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jorrit en Jildau + papa + mama natuurlijk
Wat voor huisdieren heb je? Geen een, want dat mag niet van mama. Af en toe een poes van de buren
Wat doen je ouders voor werk? Vader doet slopen en moeder bij Pinokkoi om baby’s te verzorgen
Wat is je lievelingseten? Lasagne
Wat is je lievelingsdrankje? Limonade
Wat doe je in je vrije tijd? Soms bij iemand spelen of soms met de computer
Wat is je favoriete televisieprogramma? Shin Chan, want Shin Chan staat in zijn blote kont
Wie is je vriendinnetje? Tim is mij vriendinnetje, Lex, Jeroen, Stef en nog een paar
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Voetballen vind ik het leukste van Zuidermeer
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Papa, want papa traint ons
In welk elftal speel je? F2
Wat wil je later worden? Treinchauffeur in een sneltrein of sloper
Waar heb je een grote hekel aan? Door het pesten van groep 7 en 8 en 9 vind ik school niet zo leuk
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk
Tenslotte wil ik het volgende nog vertellen: Als niemand thuis is moet ik altijd naar Tim of Marloes en dat vind ik leuk. Bij Tim hebben we een hut gemaakt van 1.85 hoog. Bij voetballen ben ik tien keer gevallen. Altijd op de zere plek op de knie of elleboog

Pupil van de week 19 september 2003

Naam: Tim Karsten
Wanneer en waar ben je geboren? 10 april in Hoorn in het ziekenhuis
In welke groep zit je op school? Groep 3
Wie zijn je broertjes en zusjes? Nicky is mij zusje
Wat voor huisdieren heb je? Kalf, koeien, kippen, haan, schapen, Bobbie de hond en de poes heeft geen naam
Wat doen je ouders voor werk? Mama werkt op kantoor en papa op de boerderij
Wat is je lievelingseten? Pannenkoeken
Wat is je lievelingsdrankje? Limonade
Wat doe je in je vrije tijd? Eten en trekkertje spelen, buiten spelen
Wat is je favoriete televisieprogramma? Bij oma Pokémon kijken
Wie is je vriendinnetje? Nicky
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Voetballen
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Radjen
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Boer
Waar heb je een grote hekel aan? Dat Stef me aanvalt
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 1 november 2003

Naam: Nick Otten
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis op 28 december 1995
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Ik heb geen zusjes mijn broertjes zijn Dave & Thom
Wat voor huisdieren heb je? 2x konijn half van Thom en half van Nick pluisje en witje
Wat doen je ouders voor werk? Mama heeft twee schoonmaak huisjes en maakt het huis schoon, eten klaar maken
Papa werkt bij C&A
Wat is je lievelingseten? Kreukelfrietjes en vispatat
Wat is je lievelingsdrankje? Cassis
Wat doe je in je vrije tijd? Tekenen, achter de computer en een beetje t.v. kijken
Wat is je favoriete televisieprogramma? Chin shan
Wie is je vriendinnetje? Nee
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Ik vind het wel leuk
Wie is je favoriete club? Ajax en Zuidermeer is ook wel goed
Wie is je favoriete voetballer? v.d. Vaart
In welk elftal speel je? Zuidermeer F1
Wat wil je later worden? Boer en voetballer
Waar heb je een grote hekel aan? Dave zijn zoentjes en meisjes heb ik een hekel aan
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Vind ik wel leuk

Pupil van de week 15 november 2003

Naam: Jelle Schuit
Wanneer en waar ben je geboren? In het ziekenhuis ij 1996 op 13 augustus
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Simone en Perry
Wat voor huisdieren heb je? Hond heet Max, Konijnen Snuffeltje
Wat doen je ouders voor werk? Mijn moeder in bejaardenhuis en voor de rest niks
Mijn vader vrachtauto rijden en daarna ook niks
Wat is je lievelingseten? Macaroni en patat
Wat is je lievelingsdrankje? Seven-up
Wat doe je in je vrije tijd? Naar de boerderij en voetballen en computeren en darten
Wat is je favoriete televisieprogramma? Chin Chan
Wie is je vriendinnetje? Allen mijn moeder
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Wel leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? v.d Vaart
In welk elftal speel je? F1
Wat wil je later worden? Vrachtwagen chauffeur
Waar heb je een grote hekel aan? Als ik naar bed moet en in de douche gaan
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk

2005

Pupil van de week 9 september 2005

Naam: Bouwe van Langen
Wanneer en waar ben je geboren? 16 oktober 1998, thuis in mama’s bed
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Tinne, Wieke, Minke en Hayo
Wat voor huisdieren heb je? Konijn en hij heet Pietje
Wat doen je ouders voor werk? Papa fruitkweker, soms te werk bij mevr. Posthumus
Mama gewoon thuis, strijken, eten koken, tafel dekken, pap intappen
Wat is je lievelingseten? Patat met mayo-curry
Wat is je lievelingsdrankje? Wodka puur en cola
Wat doe je in je vrije tijd? Buiten spelen, computeren, soms televisie kijken
Wat is je favoriete televisieprogramma? Nickelodeon, Timmy Turner, Sponsbob
Wie is je vriendinnetje? Kasia uit polen uit Radomsko
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Wel goed
Wie is je favoriete club? AZ
Wie is je favoriete voetballer? Dave en Marcin en Radek
In welk elftal speel je? Effies
Wat wil je later worden? Ijsproever
Waar heb je een grote hekel aan? Schrijven vind ik niet leuk
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Wel leuk

Pupil van de week 7 oktober 2005

Naam: Dave Otten
Wanneer en waar ben je geboren? Moet je aan mijn moeder vragen. 25 september 1997, op het einde van de middag 17.15 uur
In welke groep zit je op school? Groep 4
Wie zijn je broertjes en zusjes? Thom en Nick
Wat voor huisdieren heb je? Wel eerst een konijn, maar die is verkocht
Wat doen je ouders voor werk? Mijn vader werkt bij OTB – stroombedrijf van mijn vader, moederhuis doorsoppen, vader helpen met bedrijf.
Wat is je lievelingseten? Vispatat
Wat is je lievelingsdrankje? Sinas met prik of zonder prik
Wat doe je in je vrije tijd? Playstation – computeren – tv kijken
Wat is je favoriete televisieprogramma? Shaman King
Wie is je vriendinnetje? Echt niet, geen vriendinnetje
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Wel een leuke stad, voetbalveld, groot grasveld voor de kerk, school, leuke speelplaatsen, verstopplaatsen.
Wie is je favoriete club? Nederlands elftal
Wie is je favoriete voetballer? Ivo Otten
In welk elftal speel je? Nederlands elftal
Wat wil je later worden? Politie-agent op de motor
Waar heb je een grote hekel aan? Meisjes, behalve mijn moeder en school
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 21 oktober 2005

Naam: Scott Pouw
Wanneer en waar ben je geboren? Dat weet ik niet, 6 augustus 1997 in het ziekenhuis in Hoorn
In welke groep zit je op school? Groep 5
Wie zijn je broertjes en zusjes? Jack van twaalf jaar
Wat voor huisdieren heb je? Een kat, Sammie, en de hond is dood, die heette Beer, twee cavia’s, een dood teruggebracht
Wat doen je ouders voor werk? Vader achter de computer, fietsen, bij bedrijven langs gaan
Moeder schoonmaken, koffie zetten, lopen, dansen
Wat is je lievelingseten? Shoarma, hebben we net op
Wat is je lievelingsdrankje? Cola
Wat doe je in je vrije tijd? Computeren buiten spelen, game cube
Wat is je favoriete televisieprogramma? Leuk
Wie is je vriendinnetje? Nina, een beetje
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Ronaldinho
In welk elftal speel je? Eetjes
Wat wil je later worden? Timmerman, metselaar, schilder
Waar heb je een grote hekel aan? Als je in de garage wordt gezet als straf
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Grappig

Pupil van de week 18 november 2005

Naam: Dat is makkelijk. Sanne Peetoom
Wanneer en waar ben je geboren? 13 februari 1999, thuis op bed voor de kast
In welke groep zit je op school? Groep 3 met rekenen. Af en toe makkelijk en moeilijk
Wie zijn je broertjes en zusjes? Bas is mij grote broer, meer niet, en hij is 10 jaar
Wat voor huisdieren heb je? Peppie, de poes, Jaap de hond, Lilo de geit, Maartje het schaap, Kippen
Duckie de eend, Burney het konijn
Wat doen je ouders voor werk? Papa gaat altijd met de vrachtwagen en shovel op reis naar Suriname en mama doet afwassen, bij oma Mieke werken
Wat is je lievelingseten? Spaghetti
Wat is je lievelingsdrankje? Limonade en voor de opblijfavond sinas
Wat doe je in je vrije tijd? Knutselen, buiten spelen en tv kijken
Wat is je favoriete televisieprogramma? K3, Totaly Spice en gewoon Jan Smit
Wie is je vriendje? Jan Smit
Wat vindt je van het dorp Zuidermeer? Leuk
Wie is je favoriete club? Zuidermeer
Wie is je favoriete voetballer? Ikke , mezelf
In welk elftal speel je? Het beste elftal van Zuidermeer
Wat wil je later worden? Kapster
Waar heb je een grote hekel aan? Heel ver fietsen, want dan krijg ik zere benen
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? Spannend 

2006

Pupil van de week 22 september 2006

Naam: Perry Spil
Leeftijd: 9 jaar
Elftal: F1
Wat zijn je hobby’s? Voetballen en skeeleren
Wat is je lievelingskleur? Rood en zwart
Wat is je lievelingseten? Patat
Wat vind je het leukst op school? De pauze
Wat wil je later worden? Bouwvakker
Wat is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete voetballer? Huntelaar, omdat hij scoort
Waar voetbal je het liefst? Voorin

Pupil van de week 17 november 2006

Naam: Oscar Vriend
Leeftijd: 8 jaar
Elftal: F1
Positie: Laatste man
Wat is je favoriete club? Er was grote twijfel maar uiteindelijk werd er voor Ajax gekozen
Wie is je favoriete speler? Dirk Kuyt, omdat die gewoon goed is
Wat eet je het liefst? Aardappels met groente
En wat vind je echt vies? Spruitjes
Wat is je lievelingskleur? Groen, blauw en bruin
Wat zijn je hobby’s? Bollen bouwen omdat mijn vader dat vroeger deed
Hoe vond je het zondag als pupil van de week? Leuk, en de bal met de namen van de spelers erop was het mooiste
En hoe leuk als je een cijfer mag geven? Een 10

Pupil van de week 1 december 2006

Naam: Tim Verdonk
Leeftijd: 7 jaar
Elftal: F1
Positie: Op het middenveld
Wat is je favoriete club? Ajax
Wie is je favoriete speler? Gewoon allemaal
Wat eet je het liefst? Stimp stamp
En wat vind je echt vies? Spinazie
Wat is je lievelingskleur? Rood, donkergroen en donkerblauw
Wat zijn je hobby’s? Voetbal en computeren
Hoe vond je het zondag als pupil van de week? Leuk
En hoe leuk als je een cijfer mag geven? Een 10, een dikke 10

2007

Pupil van de week 18 mei 2007

Naam: Pieter Wijk
Leeftijd: 7 jaar
Elftal: F1
Positie: Kan op alle posities voetballen
Wat zijn je hobby’s? Lezen van de Donald Duck
Wat is je lievelingskleur? Lichtblauw
Wat eet je het liefst? Pizza en patat
Wat vind je het leukst op school? Rekenen
Wat wil je later worden? Weet ik nog niet
Wat is je favoriete club? Ik kijk niet zo vaak voetbal
Wie vind je de beste voetballer? Dirk Kuijt omdat hij ook uit Katwijk komt
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 1 juni 2007

Naam: Jordi Kenter
Leeftijd: 8 jaar
Elftal: F1
Positie: Links voor
Wat zijn je hobby’s? Voetballen en buiten spelen
Wat is je lievelingskleur? Rood
Wat eet je het liefst? Lasagne
Wat vind je het leukst op school? Taal
Wat wil je later worden? Weet ik nog niet
Wat is je favoriete club? Ajax
Wie vind je de beste voetballer? Huntelaar
Hoe vind je het om pupil van de week te zijn? Leuk

Pupil van de week 6 oktober 2007

Naam: Tjerk Meijer
Leeftijd: 9 jaar
Elftal: F1
Wat zijn je hobby’s? Voetballen en honden opleiden
Wat is je lievelingskleur? Rood
Wat is je lievelingseten? Lasagne
Wat vind je het leukst op school? Aardrijkskunde
Wat wil je later worden? Zin om bij de luchtmacht te gaan
Wat is je favoriete club? Heerenveen
Wie is je favoriete voetballer? Huntelaar, dat was een goede speler van jong oranje en nu van het Nederlands elftal
Waar voetbal je het liefst? Midden voorin, bij het doel om de ballen er in te schieten


Met dank aan degenen die bovenstaande anekdotes ter beschikking hebben gesteld.

Heeft u zelf anekdotes voor deze site?
Stuur ze dan naar reunie@svzuidermeer.nl
of plaats deze op de reactie pagina hier. (Klik op de rode tekst als u er met de muis overheen gaat).
Alvast hartelijk dank!